Sara, -9 kg

"Jag kan njuta av tacos med resten av familjen!"
Publicerad 17 december 2018

Sara, -9 kg

"Jag har mer energi!"

För ett år sedan var Sara från Motala nybliven mamma för andra gången, och kände sig inte i direkt toppform. Nu, som deltagare i ViktVäktarna® #mammapeppen, inspirerar hon andra att komma igång med sin hälsoresa.

- Det var perfekt tajming när jag hittade #mammapeppen på internet. Jag kände ju till ViktVäktarna eftersom jag varit med en gång förut. Så nu är jag medlem samtidigt som jag lägger upp korta vloggar, alltså videor, från när jag lagar mat, tränar och liknande.

Detta är Saras “Varför”!

Något som är viktigt för Sara är ViktVäktarnas budskap att det inte handlar om en diet, utan om en livsstil.

- Jag vill inte vara en som hetsar kring bantning. När man är med i ViktVäktarna lär man sig så enormt mycket olika saker. Och det viktigaste av allt är väl sättet att tänka. Och att tänka ett steg längre för att kunna fortsätta njuta av det man gillar.

Hon hade precis hittat tillbaka till en sund form efter första barnet som hon trivdes med när det blev dags för ett till barn. Nu handlar det mer om att bevara en sund livsstil utan extremer.

- Jag har alltid varit ganska smal, men jag vill inte ner till den låga vikten heller. Det som är så bra med ViktVäktarna är att jag får lära mig att stanna på en sund nivå.

Från början var hon så kallad Digital + Studio-medlem (det som tidigare hette All Inclusive). Nu har hon istället nappat på Coach Online-medlemskapet.

- Jag hann helt enkelt inte med att gå på Workshops (tidigare veckomöten). Men Coach Online funkar superbra! Då är man med i en sluten Facebook-grupp med en coach som peppar med videos, recept och annat. Varje måndag rapporterar vi in vår vikt till henne, och så meddelar hon hur mycket vi gått ner tillsammans.

Frukosten börjar kvällen innan

De största förändringarna som lett till Saras framgång är mer frukt och grönt, mindre stillasittande och att hon förbereder frukosten redan på kvällen.

- Jag blandar naturell lättyoghurt med chiafrön och olika frukter och bär. Ibland boostar jag med lite vaniljproteinpulver. Det är perfekt att bara ta fram ur kylen. Då blir det inte av att jag väljer något osunt för att jag har bråttom eller kanske rentav hoppar över frukosten!

Dessutom har hon kopplat stegräknaren till sin smartphone så att alla AktivitetsPoints går rakt in i appen.

- Då kan jag se under en promenad eller ett träningspass hur jag ligger till och så tar jag kanske ett extra varv för få fler poäng!

ViktVäktarna är för alla

Förutom att Sara är piggare och orkar vara uppe längre med sambon på kvällarna, så har hon mindre ont i kroppen. Med den erfarenheten hoppas hon att fler ska upptäcka ViktVäktarna.

- Många tror att ViktVäktarna bara är för äldre och i huvudsak kvinnor. Men det stämmer inte! Det är ju för alla - män, kvinnor, yngre och äldre. Min sambo har också gått ner lite grann, av bara farten!