Theres -30 kg

"Mina delmål har haft en stor betydelse för min hälsoresa"
Publicerad 21 januari 2022

För några år sedan kände sig Theres inte alls bekväm i sin kropp, hon kände sig ofta sjuk och nedstämd och landade i att hon behövde en förändring. Hon bestämde sig för att gå ner i vikt och valde en provmånad hos ViktVäktarna. Hon kände till programmet sedan innan eftersom hennes mamma hade varit medlem när hon var yngre och det kändes som ett bra val eftersom det var viktigt för henne att kunna äta all sorts mat och inte utesluta något.

Satte delmål

Theres valde att sätta små delmål under resans gång, vilket har varit till stor hjälp. Hon upplevde att programmet var enkelt att följa och appen rolig att använda. 1,5 år senare har Theres gått ner 30 kg:

- Jag valde att sätta delmålen på 5 kg i taget för att ta det i min egen takt och få ett sunt tänk kring mat och portionsstorlekar. Mina delmål har en stor betydelse för min hälsoresa.

Portionsstorleken spelar roll

Den största förändringen under Theres hälsoresa har varit insikten i vad maten hon äter innehåller och hur stora portioner hon äter.

- Nu tänker jag mer på energin jag får genom det jag äter. Jag äter mindre portioner och väljer de livsmedel som gör att jag orkar med hela dagen.

Theres nu & då

Träningen har kommit att spela en stor roll i Theres liv. Tidigare tränade hon inget utöver promenader men nu är hon på gymmet 5-6 dagar i veckan.

- Tidigare orkade jag inte träna så mycket men efterhand jag gått ner i vikt och förändrat mina kostvanor har jag även fått en ny träningsrutin. Att må bra är en stor motivation, och det gör jag genom att jag orkar springa vilket jag inte gjorde innan.

Stort stöd från omgivningen

Hon har fått stort stöd från familjen och vännerna som tycker det är roligt att upptäcka nya, hälsosamma recept. Theres har dessutom genom sociala medier inspirerat andra till att prova ViktVäktarna.

- Jag får många frågor om programmet på min Instagram, många undrar vad jag tränar och vilken NollPointsmat jag har. Vi peppar varandra där!

Äter annan sorts mat

Idag äter Theres mycket mer frukt och grönt än vad hon gjort tidigare, det blir mycket omättade fetter som lax, kyckling, fisk, nötter och avokado.

- Jag har hittat min balans, jag mår bra av att träna och springa och jag har hittat min hälsosamma rutin för vad jag behöver äta för att orka det. Jag mår jättebra nu, avslutar Theres.

🍲 Theres recepttips

"Balsamicokycklingen är en enkel rätt att laga och den går hem hos nästan alla jag bjudit den på"

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.