Foto av Långkokt balsamicokyckling med tomat från WW ViktVäktarna

Långkokt balsamicokyckling med tomat

8
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel Italieninspirerad kyckling- och pastarätt som funkar utmärkt till helgmiddagen.

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Cocktailtomater

250 g

Vitlök

4 klyfta(or)

Basilika

1 kruka(or)

Balsamvinäger

3 msk

Rörsocker

1 tsk

Timjan

1 tsk, torkad

Chili flakes

1 tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170°.
  2. Hetta upp olja i en grillpanna och stek kycklingen ett par minuter på varje sida tills den är gyllene.
  3. Halvera tomater och skiva upp vitlök. Hacka hälften av basilikan. Lägg i en ugnsfast form och blanda ihop med vinäger, socker, timjan och chili flakes. Lägg ner kycklingen och salta och peppra. Täck formen med ugnsfolie och sätt in i ugnen 1 timme. Ös kycklingen med skyn efter halva tiden. Ta bort folien när 10 minuter av tillagningstiden återstår.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva ev. upp kycklingen och blanda ihop allt. Toppa med återstående basilikablad.

Anteckning

Har du en slowcooker går det bra att göra kycklingen i den också. Gör det då på medelvärme i 4 timmar.