Therese, -45 kg

"Mitt främsta skäl var att bli piggare och må bra!"
Publicerad 21 mars 2019

Therese, -45 kg

Under två års tid kombinerade Therese heltidsstudier med heltidsarbete. Efter examen var hennes plan att börja leva normalt igen. Men tröttheten tog över. Varje kväll efter jobbet hamnade hon slutkörd i soffan tills det var dags att sova. Det var mötet med en vän som blev startskottet för Thereses stora förändring.

- Beslutet att följa med min kompis till ViktVäktarna® har lett till att jag nu har återtagit mitt liv. Och stödet av vår inspirerande coach Hanna har gjort allting så mycket enklare!

Att få energi var målet

Therese berättar att hennes främsta anledning till att välja ViktVäktarna var att få tillbaka orken och energin.

- Självklart var det roligt att se resultatet på vågen, men den stora belöningen var ju att orka röra på mig och att må så mycket bättre!

Drygt ett år efter inskrivningen på ViktVäktarna gick Therese i mål. Ett par månader senare, i maj 2018, blev hon till sist guldmedlem.

- Det var när jag gick i mål som den riktiga resan började. Nu gäller det ju att hålla mig här och därför fortsätter jag sätta upp delmål. Jag tar ett år i taget. Förr om åren när jag kämpade med vikten och testade diverse trenddieter så hade jag samtidigt fokus på så mycket annat. Som guldmedlem fortsätter jag att gå och väga mig, det är ett viktigt stöd för mig. För nu är min hälsa nummer ett!

Therese, nu och då
Therese nu
Therese nu
Therese då
Therese då

Planering, promenader och mind set

 

På helgen lagar Therese matlådor så det ska räcka hela veckan.

- Planeringen är verkligen allt. Det är inte bara luncher och middagar jag planerar. Även frukost och mellanmål. Frukt och kokta ägg är perfekt att ha tillgängliga när energin tryter. Det klarar jag mig inte utan.

Therese startar gärna dagen med en rask promenad. Även gruppträningen på Friskis & Svettis har blivit en del av hennes vardag.

- Det har blivit en bonus för mig, att jag överhuvudtaget orkar träna gör ju att jag mår bättre och orkar ännu mer!

Även sättet att tänka har förändrats menar Therese.

- Innan åt jag ofta bara för att jag inte visste när det skulle bli tillfälle att äta nästa gång. Men nu stannar jag upp och frågar mig själv: “Är jag verkligen hungrig? Är det verkligen det här jag vill ha?”, eller att jag inte måste ta något extra till fikat bara för att andra gör det.

 

Thereses bästa tips!

 

  • Gör inte allt på en gång! Börja med att t ex plocka bort godis och lägg till mer frukt.
  • Sätt rutinen med matlådor tidigt så har du en sak mindre att tänka på.
  • Börja träna i mindre skala tills du fått en positiv känsla av det.
  • Se till att alltid ha frukt och grönt hemma!
  • Sätt upp delmål, ta ett steg i taget, för då är det större chans att lyckas!