Foto av Gyllene kyckling- och rispanna från WW ViktVäktarna

Gyllene kyckling- och rispanna

7
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik saffransdoftande rätt med kyckling, champinjoner och ris.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Purjolök

1 bit(ar)

Champinjoner

250 g

Olivolja

2 tsk

Saffran

1 pkt

Svartpeppar

½ tsk, grovmalen

Salt

½ tsk

Ris, okokt

2½ dl

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skär kyckling, purjolök och champinjoner i mindre bitar och fräs i olja i en traktörpanna. Rör i saffran, svartpeppar och salt. Tillsätt riset och låt det svettas med i någon minut.
  2. Koka under tiden upp vatten och lös upp buljongtärning i vattnet. Häll det i pannan, låt allt småkoka under lock 20-25 minuter tills riset är mjukt och all vätska kokat bort.
  3. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad persilja precis innan servering.