Per: "Vänta inte till måndag - börja nu!"

Publicerad 10 januari 2019

Per, -32 kg

Som säljare på en restauranggrossist är Per ute och far en stor del av sin arbetstid. Han kastas ofta in i nya situationer där han utmanas när det gäller val av mat.

- Det är det klassiska mönstret - flera timmar i bilen, många måltider längs vägarna, provluncher med nya produkter och så vidare, som försvårar ens vardag. Men, det är ju i ärlighetens namn en dålig ursäkt. Det går ju faktiskt att välja annorlunda!

Tack vare ViktVäktarna® har han hittat ett förhållningssätt som fungerar för honom. När Per var med i ViktVäktarna för längesedan, “på Hedenhös tid”, som han säger, var det annat.

- Då fanns det inga appar eller liknande. Det var mer komplicerat då. Det fanns visserligen en restaurangguide att ha med när man skulle ut och äta. Men dagens system är ju ljusår från det. Genom att registrera allt i appen och använda våg i köket är det svårt att misslyckas med detta.

Äter mer till frukost nu

Nya vanor och nya rutiner är ett par av nycklarna till Pers framgång. Nu till skillnad från förr så äter han till exempel mer till frukost. Dessutom ser han till att alltid ha frukt inom räckhåll.

- Jag tar alltid med mig en frukt om jag ska någonstans där det serveras bullar och liknande. Det finns alltid frukt i bilen! Faktum är att jag tycker det är gott, det lockar mer än godsaker. Och visst, det krävs ju planering för att skapa rutiner, och det är jag betydligt bättre på idag.

Men motion då? Hur mycket tränar han undrar man ju nyfiket...

- Den frågan får jag ofta. Och svaret är kort och gott: “Inte ett skit”. Jag har lyckats gå ner ändå. Fast jag vill verkligen träna, det är inte det. Och nu börjar det faktiskt bli dags. För ett år sedan hade jag problem med knäna och benen, men det har försvunnit nu när jag blivit lättare.

Hjälper gärna andra att komma igång

Det går inte att ta miste på Pers brinnande intresse av att äta rätt och ändra livsstil. Han har fått många runtomkring sig att gå med i ViktVäktarna, och fungerar gärna som en “konsult” för de som vill förstå vad det går ut på.

- Det är inga jobbiga frågor alls tycker jag. Jag är stolt över det här och tar mig gärna tiden att sitta ner och berätta hur det fungerar för de som är intresserade.

De tre huvudsakliga skälen till att Per har valt ViktVäktarna är:
1. Du kan äta allt
2. Du blir mätt
3. Du lär dig rätt sätt att tänka

- Det hela är för mig nästan löjligt enkelt! Bara en sån sak som att jag inte haft som mål att sluta med godis och kakor. Nu känner jag inget behov alls av det sockret. Jag äter ju frukt istället!

Och hans bästa tips till de som går och tvekar är:

- Skjut inte på det utan börja nu! Vänta inte till på måndag, då har du en ännu högre trappa framför dig!