Fira framgångar utanför vågen

Att se siffran på vågen gå nedåt känns bra. Men det finns fler sätt att mäta framgång.
Publicerad 13 februari 2020

Att uppmärksamma framgångar som inte har med siffran på vågen att göra förstärker vilka hälsosamma beteenden du tagit till dig och hjälper dig att identifiera vilka framsteg du har gjort. Reflektera över dina icke viktrelaterade framgångar oavsett vilken siffra som står på vågen den här veckan. Det kommer hjälpa dig hålla motivationen uppe.

3 snabba fakta

 

1. Vågen är inte det enda sättet att mäta framgång. Några icke viktrelaterade framgångar är:

  • Nya vanor du skapat
  • Beteendemål du uppnått
  • Bättre sömn
  • Mer energi

2. Att uppmärksamma framgångar utanför vågen gör oss påminda om att det inte enbart handlar om att gå ner i vikt och hålla kilona borta, utan om att skapa hälsosamma vanor och förbättra ditt välbefinnande.
 

3. Att reflektera över icke viktrelaterade framgångar när vågen visar en annan siffra än du hoppats på kan hjälpa dig att känna igen framsteg och hålla dig inspirerad att fortsätta din resa mot mål.

 

Tänk bortom vågen

Fokusera på vilka positiva förändringar du nyligen gjort som inte är knutna till vågen.

 

1. Identifiera framgångar utanför vågen. Pinpointa tre hälsosamma vanor du har tagit till dig, erfarenheter du fått eller förändringar du sett eller känt i din kropp (som inte har med vågen att göra) under den senaste månaden.

 

2. Hur har det påverkat dig i din vardag? Tänk på vilka effekter de här förändringarna gett dig. Kanske har du lärt dig laga mat på nya sätt, upptäckt nya grönsaker som du gillar och fått ett ökat självförtroende i köket.
 

3. Njut av framgångarna. Uppmärksamma hur det känns att fokusera på och fira framgångar som inte har med vågen att göra. Är det skillnad jämfört med när du har fokus på vikten? Ta en stund och reflektera över dina icke viktrelaterade framgångar innan du ställer dig på vågen varje vecka.