Vänta inte - Idag är bästa dagen att börja!

Även om motivation är som kondition, det vill säga färskvara, så kan den ju också gå i vågor. Starta mjukt, var snäll mot dig själv och ta del av våra 4 tips du kan börja med redan idag.
Publicerad 8 mars 2017 | Uppdaterad 26 januari 2023

Höst och vinter känns alltid långa, VAB är ett faktum för många och vi ser fram emot ljusare tider. Kanske tänker du att det är bättre att börja med dina hälsosamma vanor till våren då motivationen och inspirationen kommer. Men du kan komma igång redan idag, vi ger dig 4 tips att börja med:

1. Se utmaningar med nya ögon

Möt motståndet med en kärleksfull och förstående inställning gentemot dig själv. Självförakt har vi absolut ingen nytta av. Acceptans för att förändring tar tid är en bättre inställning.

2. Hantera sötsuget på kvällen

När sötsuget sätter in brukar det kännas som att man måste stoppa en godisbit i munnen omedelbart. Annars… ja, annars vad? Inget farligt kan hända om du väntar en stund. Medan du väntar kan du lugnt och stilla skära upp lite frukt och grönt i bitar. Fyll ett litet fat och lägg dit lite frön eller några nötter också.

3. Andas in och andas ut

Ett annat knep när du känner att motivationen tryter eller sötsuget knackar på dörren, är att andas in - håll andan 10 sekunder, andas ut - håll andan 10 sekunder. Upprepa tre gånger totalt. Det är både stärkande för kroppen och lugnande för sinnet.

4. Hitta vardagsmotionen

Om du inte orkar träna, prova att lura dig själv! Ta närmsta trappa upp och ner minst tre gånger. Rätt upp och ner, utan att byta om. Hur kändes det? Bra! Toppen, då har du ju kommit igång och det var inte så jobbigt eller hur? Ibland räcker det att ta första lilla steget för att det ska kännas bättre.

Och du! Våren är på väg, snart tar vi promenaden i härligt solsken och njuter av eftermiddagsmellis på altanen. Vänta inte, den bästa dagen att börja på är idag!