Dags att fira kanelbullens dag!

Precis när du har kontroll över dina Points och julen ligger långt fram i kalendern så dyker den 4 oktober och Kanebullens dag upp! Men lugn, det finns smarta strategier för att klara även denna festlighet med många Points i behåll.
Publicerad 2 oktober 2017

Kanelbullens historia

Kanelbullen lär ha uppstått under 1920-talet och var en typisk bageriprodukt. Först på 1950-talet började kanelbullar bli vanligare att baka hemma. Då förekom den bland annat i Vår Kokbok. Kanelbullar fick stort genomslag och blev på kort tid enormt populära.

Kanelbullens dag firas den 4 oktober för nittonde året i rad. Hembakningsrådet instiftade kanelbullens dag för att uppmärksamma vår svenska bulltradition. Eftersom hembakningsrådet då var en sammanslutning av mjöl,- socker,- jäst - och smörindustrin så var naturligtvis en del av syftet med kanelbullens dag att öka försäljningen av dessa varor.

Så firar du bäst Kanelbullens dag!

Är kanelbullen viktig för dig och du vet att du kommer bli bjuden så är det självklart att du ska njuta av den. Se bara till att bereda plats för Kanelbullens dag i veckans Pointsbudget!

Har du inte utrymmet men ändå vill fira kanelbullens dag kan du njuta extra av kanelsmaken på flera sätt. Ett enkelt knep är att strö kanel över en grov brödskiva med lite margarin. Tunna äppelskivor på gör det extra saftigt och gott!

Det bästa sättet att ha kontroll över dina SmartPoints är ju att baka själv. Prova vårt recept på lätta kanelbullar.De går utmärkt att frysa. Perfekt att värma och njuta till fikat regniga höstdagar.