Därför ska du älska morötter!

Inte nog med att morötter kan varieras nästan i det oändliga, de är kolossalt nyttiga för oss också! Ser du till att ha morötter hemma så finns det alltid något gott och nyttigt inom räckhåll.
Publicerad 19 september 2017

Varför är morötter så nyttiga?

Morötter innehåller överlägset mest betakaroten av alla rotfrukter. Betakaroten lagras i kroppen och omvandlas till vitamin A efter behov.  Betakaroten fungerar också som en antioxidant, det vill säga bekämpar fria radikaler (som ökar vid stress och sjukdom) i kroppen som bildas när syret omsätts i kroppen.

Dessutom är morötter en god källa till vitaminerna K, B6, C och Kalium.

Visste du förresten att morötter också är nyttiga för tänderna? Motionen du får av att tugga i dig en morot gör saliven som utsöndras extra bra för tändernas motståndskraft.

Smarta knep med morötter

Riv morötter fint och blanda ner i pannkakssmet, köttfärssås, sconesdeg, smoothie - bara fantasin sätter gränser!

Skala en massa morötter och skär dem i plockvänliga stavar. Förvara i tättslutande förpackning i kylen och plocka med dig en näve i en liten burk eller plastpåse när du går hemifrån.

Morot i smoothie! Skiva morot tunt och koka mjukt. Låt rinna av och svalna innan du mixar den. Har du en råsaftcentrifug behöver du inte koka den såklart!

En härlig morotskaka kan väl passa fint att bjuda på till helgen. Den här innehåller även pumpa. Saftig, smakrik och Pointsvänlig!

Visste du förresten att Morotens dag firas den 4 april? Men självklart tycker vi att denna fantastiska grönsak är värd att njutas och firas varje dag året om.