Foto av Mjuk kaka med pumpa och morot från WW ViktVäktarna

Mjuk kaka med pumpa och morot

7
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Lätt
Prova denna läckert saftiga kaka med pumpa och morot. Passar perfekt till kaffet!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

¾ dl

Socker

2½ dl

Ägg

3 st

Pumpa (vintersquash)

200 g

Morot

200 g

Vetemjöl

3 dl

Kanel

2 tsk

Bakpulver

2 tsk

Kvarg naturell 10%

2½ dl

Florsocker

1 dl

Vaniljsocker

1 tsk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Instruktioner

  1. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Skala och riv pumpa och morötter fint. Rör ner i äggsmeten. Blanda mjöl, kanel och bakpulver, blanda ner i smeten. Smörj och bröa en bakform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 175o ca 40 min. Blanda kvarg, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen kallt. Stjälp upp den färdiggräddade kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan.