Matakuten - din vän i ViktVäktar-vardagen!

Vi står ständigt framför olika typer av matproblem i vardagen. Men misströsta inte - Matakuten hjälper dig komma till rätta med det mesta!
Publicerad 25 september 2017

“Hjälp - vi hinner inte laga mat!”

Lösning: Frukostmat! Gröt, ägg, fil och müsli. Vissa veckor är som de är. Det kanske inte blir någon präktig, hemlagad måltid på hela veckan. Men kunde en kastrull havregrynsgröt mätta en hel familj förr i tiden så kan den det även idag. Och med ett kokt ägg till så står du dig till nästa morgon!

“Hjälp - hur lagar jag god ViktVäktarmat till mina gäster”

Lösning: Satsa på kvalitetsråvaror och laga mat från grunden. Exempelvis fin, färsk ugnsbakad fiskfilé. Säsongens grönsaker i olika färger och en läcker sås av magra mejeriprodukter. Eller varför inte en puré med broccoli, äpple och vitlök. Allt kan förberedas och receptet hittar du här!

Det måste inte bli kaloririkt bara för att det är fest. Dina gäster uppskattar att bli bjudna på en måltid lagad av dig, med kärlek och omsorg.

"Hjälp - min familj tycker ViktVäktarmat är tråkigt”

Lösning: ViktVäktarmat är inte tråkigt, det är ju helt vanlig mat! Vilka är din familjs favoriter? Fortsätt laga deras favoritmat men en hälsosammare variant. Har du testat att göra hemgjord pizza på Libabröd, eller hamburgare på kycklingfärs?

Överraska familjen genom att bjuda på efterrätt då och då. Variera så mycket det går och använd gärna frukt som bas.

  • Fruktsallad
  • Pannkakor med varma bär och kesella. Perfekt efter soppa!
  • Kvarg och ugnsbakade äppelklyftor med kanel.
  • En bit mörk choklad och lite nötter.
  • Melon, mango, papaya eller annan spännande exotisk frukt. Ordna en liten fruktprovning för att upptäcka nya sorter!
  • Hemkokt kräm, på exempelvis blåbär, med lite mjölk