Så får du balans på påskbordet

Påsken är en sällsam källa till kraft. Ofta är det nu våren kommer på riktigt, vi får umgås med nära och kära och njuta av underbar mat. Så fyll faten med grönt, njut av ägg, lax och lagom med påskgodis.
Publicerad 10 april 2017

En sundare påsk

Ägget. Utmärkt mat! Så länge det inte tas över helt av majonnäs eller ost. Servera klassiska halvor med räkor och rom på toppen. Om du mjukkokar äggen så blir de så pass krämiga att majonnäsen blir överflödig.

Laxen. Inkokt lax är ett enkelt, gott och lyxigt alternativ. Dessutom perfekt att göra dagen innan. Servera den kall med en fräsch rom- och örtsås och härliga grönsakstillbehör. Potatis är självskrivet, men gärna också en tunt skuren broccolisallad med äpple, lök och pumpakärnor.

Lammet. Klassiskt vitlöks- och rosmarinkryddat och sen ugnsrostat blir basen till en ljuvligt god och hälsosam måltid. Servera med skysås och ugnsrostade rotfrukter. En kvist tomater som får bakas med mot slutet ger ett saftigt och såsigt tillbehör. Och alldeles underbart gott!

Sillen. Satsa på en klar sillsort. Vill du gärna ha någon krämig så gör såsen på lätt crème fraiche. Ta små portioner av sill. Tillsammans med ägg, lax och räkor så fyller sillen rätt snart upp din Points budget.

Påsktårtan. Ja den vill man ju inte vara utan. Lugn, du kan göra en fettsnål variant. Baka en kladdkakebotten efter det här receptet. Låt svalna och bred på ett tunt lager vispad grädde. Skär till exempel mango, jordgubbar, kiwi och banan. Fördela över bottnen och strössla på färska bär eller ett par urgröpta passionsfrukter.

Kom ihåg det viktigaste! Landa här och nu. Njut av maten, ledigheten och den friska luften!