Snabba och lätta luncher

Här får du våra bästa tips på snabba och lätta luncher för veckans alla dagar.
Publicerad 25 mars 2020 | Uppdaterad 27 februari 2024

Jobbar du hemma och saknar matlåda från dagen innan? Eller behöver du en snabb helglunch? Då ska du kolla här, vi bjuder på snabba och lätta rätter som passar perfekt för lunch – alla dagar i veckan!

Omelett

Omelett går snabbt, är mättande och passar perfekt som en lunch. Fyllningen kan varieras efter vad som finns i kylskåpet.

Bakad potatis

Bakad potatis (eller sötpotatis för den delen!) gör du snabbt i mikron. Stick några hål i potatisen och kör på högsta effekt i ca 10 minuter. Medan potatisen blir klar i mikron rör du ihop en fyllning.

Sallader

En sallad kan du snabbt slänga ihop. Har du några rester i kylskåpet så använd dem. En bit lax, korv lite pasta eller matgryn blir utmärk i en sallad! Annars är det perfekt att ha lite konserver hemma som bönor, linser eller tonfisk. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Matiga mackor

Rädd för att hamna i mackträsket? Tänk om. Se bara till att mackan är riktigt matig så du står dig länge. Glöm den mesiga ostmackan, här ska det mer till!

Bowls

Bowls är perfekt ”man tager vad man haver” mat. Har du en hyffsad välfylld kyl och frys kan du troligtvis få till en riktigt god bowl.

Soppa

Soppa kan gå riktigt snabbt om du vill. Här kommer två snabba varianter perfekta till lunch.