Börja träna igen! 5 enkla steg på vägen

Ena foten framför den andra, och så igen, och igen… Så får man tänka ibland. Vare sig du kommit av dig med träningen eller aldrig ens börjat.
Publicerad 1 februari 2018 | Uppdaterad 16 januari 2023
Sätt rimliga och långsiktiga mål

Tänk på samma sätt som med viktminskningen - att det måste få ta tid. Om du inte har tränat regelbundet tidigare så är det inte troligt att du kommer lyckas om du plötsligt tränar varje eller varannan dag. Ett rimligt mål kanske kan vara ett gympapass och tre 20-minuterspromenader i veckan i 6-8 veckor. Utgå från dig själv. Bara du kan bedöma om du klarar mer eller mindre.

Bestäm dig - och bara börja

Att bestämma sig och sätta igång kan vara en sådan enkel sak som att ställa ett alarm var 45e minut och då resa sig för att göra lite pausgympa. Identifiera all vardagsmotion i din omgivning som du kan utnyttja. Få igång kroppen helt enkelt. Få hjärnan att skicka signaler till resten av kroppen att den ska röra på sig! Just do it.

Ut och rör på dig

Vad du gör spelar mindre roll, bara du rör på dig. Promenader är ett bra sätt att rensa tankar samtidigt som pulsen kan höjas en aning. Kräver inga förberedelser och 5 minuter är bättre än ingen minut. Men 30 minuter 3 gånger i veckan tar dig en bra bit på vägen!

Ta nästa steg

Under promenaderna kan du känna in vad din kropp vill och vilket nästa steg ska bli. Testa ett motionspass i grupp eller ställa dig på ett löpband? Kanske simning vore skönt för kroppen! Eller öka på promenadtakten? Variera gärna mellan två-tre aktiviteter så minskar risken för uttråkning.

Träna hemma

I appen hittar du artiklar med massor av träningspass i olika längder och svårighetsgrad. Lättillgängligt både hemma och på resan, när det passar dig!

Inspireras av andra

Läs våra framgångshistorier! Flera inspirerande intervjuer med medlemmar som har kommit igång med motionen och hittat nya rutiner. I Community får du massor av inspiration från andra medlemmar som delar med sig av sina erfarenheter och tips. Ett ovärderligt stöd genom din viktresa!

Du kanske också är intresserad av

Läs mer och få inspiration till dina nya motionsrutiner.