Håll inspirationen uppe längs viktresan

Månadens tema april 2023
Publicerad 31 mars 2023

Hälsosamma rutiner och vanor är A och O för att lyckas gå ner i vikt och hålla vikten på sikt. Men efter ett tag kan de börja kännas lite tråkiga. Det är där våra håll-inspirationen-uppe-strategier kommer in i bilden.

Tänk på något som du nyligen kände dig exalterad över. Kanske ett nytt lunchtips, en ny funktion i ViktVäktarna®-appen eller ett roligt träningspass. Du gjorde, eller åt, förmodligen detta om och om igen tills det blev en del av din rutin. Kanske har det till och med blivit en vana. Bra! Det är målet.

Det är normalt att bli uttråkad

Men det kan också vara haken. Med tiden kan något vi tidigare gillade att göra eller äta kännas som att det är samma gamla saker vi gör och äter och det känns mindre inspirerande. Det är normalt att bli uttråkad, känna att man kört fast eller att inte längre se hur ens ansträngningar påverkar ens framsteg - en viktig del på den här resan.

Krydda de beteenden och rutiner vi lutar oss mot

Så den här månaden delar vi med oss av hur man kan “krydda” de beteenden och rutiner vi lutar oss mot för att göra dem mer intressanta och roliga. Den nyvunna energin kan hjälpa till att skapa momentum och få dig att vilja fortsätta hålla i dina mål och ta dig framåt.