Planera för oväntade frestelser

Publicerad 3 februari 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Alla har sin favoritmat och sina frestelser, vilket innebär att när vi får möjlighet att äta av just det är det utmanande att säga nej. När du kan planera för att äta en favorit som har ett högre Pointsvärde har du kanske några go-to-strategier: du kan förutse när du ska äta det och regga det i förväg, äta mer av NollPointsmaten under dagen eller använda din Veckobonus eller sparade Points.

Men även när du oväntat stöter på en frestelse kan du sätta dig själv i förarsätet genom att i förväg ha gjort en plan för hur du ska reagera och agera i stunden när en sådan situation dyker upp.

Låt oss gräva lite djupare…

Även när du har planerat och reggat som en stjärna, kan en oväntad frestelse dyka upp och kasta omkull dig. Låt oss vara realistiska: Du kan faktiskt inte förutse varje liten munsbit du ställs inför. Men du kan förutse hur du kan reagera. Och det är där denna teknik kommer in i bilden. Istället för att bara gå på autopilot och äta av det som oväntat ställs framför dig, kan du pausa för att medvetet stämma av med dig själv och göra ett verkligt medvetet val kring vad du ska göra härnäst.

Läs mer om varför det är viktigt att omfamna nuet.