Regga Points vs räkna kalorier

Pointssystemet tar hänsyn till så mycket mer än bara kalorier - så att du kan äta det du älskar.
Publicerad 2 juli 2018

När det handlar om hur mat påverkar din kropp så berättar kalorier en del av historien - men inte allt. Om du spenderar 100 kalorier på kakor så ger det inte samma mängd näringsämnen som om du istället spenderar 100 kalorier på kyckling, tofu eller grönsaker. 

Att enbart räkna kalorier, och inte ta hänsyn till andra näringsämnen, leder inte nödvändigtvis till hälsosamma matvanor - vilket är viktigt för att gå ner i vikt, behålla den över tid och minska risken för olika sjukdomar. 

Points vs kalorier

Varför är våra PersonligaPoints så mycket smartare än att bara räkna kalorier?

På ViktVäktarna® tittar vi på mer än bara matens kalorivärde. Vi omvandlar komplexa näringsvärden till en enkel och lättförståelig siffra så att du snabbt kan bedöma ett livsmedel, våra Points. Vi guidar dig till att välja mer hälsosam mat så som mat med mer protein, fibrer och hälsosamt fett och mindre mättat fett och tillsatt socker.

Det är skillnad på kalorier – vissa är bättre för kroppen och andra är sämre. Till exempel en kexchoklad mättar dåligt men innehåller många kalorier, medan en grov smörgås med ägg kommer bidra med färre kalorier men mycket näring och mättnad.

Men Points är väl detsamma som kalorier?

Nej, våra Points är både smartare och mer avancerade än kalorier. Vi har tagit komplexa näringsvärden och omvandlat till en enkel och lättförståelig siffra - våra Points.

Och det bästa av allt - du behöver inte räkna själv. WW-appen tar hand om all matematik åt dig!

Nyckeln till framgång

Var snäll mot dig själv. Perfektion är överskattat. Det leder ofta till en känsla av att “det är ändå förstört”, och när du har ätit en skål med glass så ger du upp och fortsätter äta onyttiga saker. Var istället ganska duktig den mesta tiden - följ din budget, gör hälsosamma val och fortsätt så. Det här är en livsstil, ingen tillfällig lösning. 

WW appen gör det enkelt att hålla koll

Vår hyllade app gör att du snabbt och enkelt kan hålla koll på allt du äter och dricker. Den har dessutom en streckkodsläsare så att du vet vilken mat som du ska ta med dig hem från affären (och vad du ska lämna kvar). 

Läs mer om WW-appen, och hur du reggar.