Så kan du använda dig av tacksamhet för att nå dina mål

Veckans strategi
Publicerad 19 december 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Det är vanligt att man uppmärksammar - och även fastnar vid - de jobbiga sakerna i livet och på viktresan. Avsätt lite tid för att göra de här tre sakerna under veckan för att både bli gladare och göra viktresan smidigare.

Låt oss gräva lite djupare…

Livet kan kännas hektiskt, inte minst runt högtider. När allt bara snurrar på är det lätt att glömma bort att reflektera över allt som fungerar och går din väg - rabatt på något favoritlivsmedel i affären, ingen kö på vägen hem från jobbet, etc.

Att stanna upp och ta fem minuter varje vecka för att ansluta till det som går bra i ditt liv just nu - oavsett hur litet det kan verka - kan väcka känslor av tacksamhet. Och det är en kraftfull känsla. Att öva på att känna tacksamhet kan hjälpa dig skifta perspektiv och lyfta blicken för att se den större bilden. Dessutom visar vetenskapen att tacksamhet även kan öka vår känsla av glädje och förbättra vår förmåga att ta oss an och förbi utmaningar och hantera bakslag vilket gör det lättare att ta nästa steg på vikt- och hälsoresan.

Läs mer om månadens tema som handlar om att ansluta till nuet och till det som är viktigt för dig.