Så kan du känna mer stöd på viktresan

Veckans strategi
Publicerad 7 december 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Ibland kan det kännas lättare att göra vissa saker när en vän eller familjemedlem hänger med som stöd. På samma sätt kan viktresan kännas lättare, speciellt under högtider, när man känner stöd från sin omgivning. Välj ut någon eller några viktiga personer i din närhet och ta hjälp av följande tips.

Låt oss gräva lite djupare…

Vår omgivning påverkar oss och de val vi gör. Vi påverkas såväl av vilken miljö vi befinner oss i som vilka människor vi har runt oss. Ju mer tid vi spenderar med någon, desto större inverkan har den personen på hur vi agerar.

Självklart är inte alla i vår omgivning ViktVäktarna®-medlemmar vilket kan vara utmanande för oss. Våra vänner vill kanske ses över en fika varje gång, våra familjemedlemmar köper hem snacks vi helst vill undvika och våra kollegor vill gå ut och äta på lunchen. Men vi kan “få med oss” viktiga personer genom att medvetet planera för hur vi kan ta med dem på vår resa.

Att involvera vänner och familj på din viktresa - såsom att i förväg dela med dig av hur du tänker kring ett restaurangbesök eller julfirande, eller vilka dagar du skulle vilja få sällskap av dem på gymmet - är viktigt eftersom det kan hjälpa dem att hjälpa dig. Forskning visar dessutom att de som får mest stöd från vänner och familj går ner mer i vikt.

Att få med sig någon som står dig nära på resan, och hjälpa dem att hjälpa dig, utan att pressa dem till att göra exakt det du gör, kan göra det enklare för dig att hålla dig på banan.

Behöver du mer stöd? Du har ett helt gäng med andra WW-medlemmar bara ett klick bort. Gå in på Community i WW-appen för inspiration eller hjälp.

Läs mer om månadens tema som handlar om att ansluta till nuet och till det som är viktigt för dig.