Så styr du upp din närmiljö för att hålla dig på rätt spår

Veckans strategi
Publicerad 26 oktober 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

Vår omgivning - och hur vi styr upp den - påverkar våra ät-, aktivitets- och sömnbeteenden. Du kan med andra ord ordna din fysiska närmiljö så att den stöttar och uppmuntrar till hälsosamma vanor.

Låt oss gräva lite djupare…

Har du ibland stoppat något i munnen bara för att du gått förbi och sett något stå på bordet? De flesta kan säkerligen relatera till att den lustfyllda hungern kan triggas när vi ser något framför oss. Faktum är att forskning tyder på att vår miljö ofta spelar en stor roll för vad vi äter och vad vi gör (eller inte gör).

Men som tur är kan du utnyttja dess kraft genom att ordna så att hälsosammare val blir mer synliga, tillgängliga och enklare att välja, samtidigt som du kan omorganisera din närmiljö för att göra det svårare att fortsätta med de beteenden (t ex tanklöst småätande) du vill ändra på.

I takt med att vi närmar oss julmånaden då det brukar finnas gott om mat och dryck med höga Points och mindre av tid till fysisk aktivitet, måltidsförberedelser och sömn, kan du fråga dig själv:

Hur kan jag optimera mitt hem/kontor/bil/sovrum (eller var som) för att hjälpa mig själv hålla mig på banan? Att skapa en trygg och stabil närmiljö som uppmuntrar till hälsosamma vanor kan hjälpa dig att avsluta året starkt.

*WW Success Registry är en studie på WW medlemmar som har gått ner minst 9 kg och har hållit vikten i minst 1 år. Har du också lyckats med detta och är intresserad av att dela dina framgångar, klicka här.

Läs mer om månadens tema som handlar om beprövade strategier som hjälper dig att lägga en bra grund för att kunna avsluta året framgångsrikt.