Så utökar du din repertoar av “go-to-mat”

Publicerad 8 juli 2022

Du hittar Veckans strategi som PDF här.

“Go-to-mat” är mat vi ofta väljer då det är mat vi gillar, vet hur den påverkar vår budget, är lätt att ha hemma eller ta med i väskan, på jobbet etc. Men det är lätt att bli uttråkad efter ett tag eller att hamna i situationer då vår vanliga “go-to-mat” inte finns, och då kan det vara bra att bredda sin repertoar av “go-to-mat”.

Låt oss gräva lite djupare…

Mat är något vi alla tänker på dagligen. Du har kanske redan funderat på de vanliga matfrågorna för dagen - vad ska vi äta till middag, vad behöver handlas i mataffären, och hur allt ska få plats inom Pointsbudgeten. Men att ta sig lite tid att tänka bortom logistiken kan göra din viktresa mer framgångsrik, hållbar och lättare att anpassa till ditt liv i längden.

Hur? Att gå igenom din nuvarande “go-to-mat” kan ge dig användbara insikter - och inte bara som hjälp när du ska handla mat, utan också för de stunder när saker och ting kanske kör ihop sig. Tänk så här: Kanske är äpple en av dina nuvarande favoriter. Du kanske inser att du äter dem för att de är söta, krispiga, lätta att ta med, fiberrika och kanske till och med finns på din NollPointslista. Detta kan medföra två saker:

När hungern slår till kan du ta ett äpple eftersom du förstår varför och hur det mellanmålet hjälper dig.

Det ger dig ett utgångsläge för att hitta ny “go-to-mat”: Börja med äpplen. Vad mer är krispigt och kan kvala in som ett alternativ? Minimorötter! Eller banan. Även om banan inte är krispig så är den söt, enkel att ha med och finns på din NollPointslista om äpple finns där.

Och glöm inte att stanna upp och fira dina hälsosamma val. Det hjälper till att öka ditt självförtroende för att behålla dina goda vanor och fortsätta skapa nya. Kom ihåg att det krävs ansträngning för att skapa nya vanor och det sker inte över en natt. Du har jobbat hårt för att komma dit du är idag!

Läs mer om månadens tema som handlar om att uppmärksamma dig själv.