Framgångshistorier

Louise, -35 kg

-Jag ville hitta tillbaka till träningsglädjen.

Louise var storvuxen redan innan hon fick barn. Hon gick upp 25 kg under första graviditeten men eftersom nästa barn kom tätt inpå så hann hon inte tappa extrakilona emellan.

- Jag hade en rätt skev relation till mat sedan innan. Det var allt eller inget så att säga. Som nybliven tvåbarnsmamma kände jag bara att jag inte vill spendera min tid i soffan!

Det var Louises mamma och syster som rekommenderade henne att testa WW ViktVäktarna. Med gott stöd av dem, och inte minst av sambon Sven, var Louise snart i full gång.

- Jag var först rädd för att jag inte skulle klara av att äta efter ett program, men Sven peppade mig. Han var på mig att jag skulle äta allt som ingick så att det blev rätt, och att jag skulle bli mätt på riktig mat.

Ganska snart märkte Louise att det fungerade över förväntan.

- Jag kände till exempel att jag inte behövde vara rädd för sötsaker. Det finns faktiskt utrymme för en tårtbit ibland. Så länge det inte blir alltför ofta.

Louise, nu & då
Louise nu
Louise innan

Med rutiner och tallriksmodellen som stöd

Tidigare kunde Louise börja dagen med två koppar kaffe och sedan snabbt iväg till jobbet. Till lunch blev det ofta en väldigt stor lunchlåda eller någon blodsockerhöjande hämtmat.

- På eftermiddagarna tog jag alltför ofta en chokladbit eller läsk för att piggna till. Väl hemma på kvällen åt jag middag väldigt fort. Innan jag hann känna mättnaden tog jag mer mat. Dessutom blev jag hungrig efter nattningen av barnen. Så det var en ond cirkel som jag nu har brutit.

Nu beskriver hon sitt ätbeteende som det rakt motsatta.

- Jag börjar dagen med gröt eller miniyoggi. Till fika och mellanmål kan jag ta en frukt eller knäckemacka. Lunchlådan är oftast hemifrån, men om jag köper i affären kan det bli en soppa från WW ViktVäktarna. På kvällen blir det vanlig mat enligt tallriksmodellen. Med mycket sallad och grönt!

Om hon har några sparade SmartPoints till helgen så kan hon lyxa till det då.

- Det kan vara chips eller något annat som jag verkligen är sugen på. Och till helgfrukost gör jag gärna kesoplättar eller bananplättar.

Vill vara en glad mamma

Nu har Louise hittat ett sätt att förhålla sig till mat som fungerar bra för henne.

- Det känns verkligen jättebra! Nu har jag vant mig vid att äta lagom portioner så jag kan sätta stopp när jag inte är hungrig mer. Jag tänker dessutom mer på att äta långsammare, lägga ner besticken mellan tuggorna. Och inte minst så dricker jag massor av vatten!

För Louise är det viktigt att bibehålla balansen och rutinerna som hon hittat i livet, inte bara för sin egen skull, utan även för barnen Lucas 2 år och Edwin 5 år.

- Jag vill kunna vara en glad mamma till mina barn. Och det är viktigt för mig att kunna äta samma mat som dem.

Hittat träningsglädjen igen

Som aktiv idrottare i de yngre åren var det också viktigt för Louise att hitta tillbaka till träningsglädjen.

- Jag tränade mycket fotboll innan, men med kilona kom också stillasittandet, och att jag inte orkade ta tag i träningen.

Men det har det blivit ändring på nu. Det började med promenader som senare utökades till löpning.

- Jag var aktiv i Community och pratade mycket om min löpning. Därifrån tog jag steget till mitt eget Instagramkonto @lollokingen där jag fokuserar på att jag tränar löpning.

För att få tid till träningen så delar Louise och Sven på nattningen av barnen. De turas om varannan kväll.

- Då går jag antingen till gymmet, promenerar eller springer. När jag kommer hem tar jag ett ägg eller lite kvarg för att inte tappa orken helt efteråt.

Louise favoritrecept

-Jag bakade chokladfudgekakor tillsammans med min son. Det var med äppelmos som gör de fudge-iga i konsistensen och inte så mycket socker. Så goda! Till midsommar förra året bakade jag en fantastiskt god flarntårta som också var jättegod.

Bli medlem idag - från 53 kr/vecka

Medlemskap:
Digital

Du gör hälsoresan på egen hand med hjälp av vår app.


12 mån: 53 kr/vecka (månadspris 229 kr)
6 mån: 64 kr/vecka (månadspris 279 kr)
3 mån: 76 kr/vecka (månadspris 329 kr)

Medlemskap:
Coach + Digital

Du deltar i workshops med coach och får tillgång till vår app.

12 mån: 92 kr/vecka (månadspris 399 kr)
6 mån: 104 kr/vecka (månadspris 449 kr)
3 mån: 115 kr/vecka (månadspris 499 kr)

Medlemskap:
Digital

Du gör hälsoresan på egen hand med hjälp av vår app.


12 mån: 53 kr/vecka (månadspris 229 kr)
6 mån: 64 kr/vecka (månadspris 279 kr)
3 mån: 76 kr/vecka (månadspris 329 kr)

Medlemskap:
Coach + Digital

Du deltar i workshops med coach och får tillgång till vår app.

12 mån: 92 kr/vecka (månadspris 399 kr)
6 mån: 104 kr/vecka (månadspris 449 kr)
3 mån: 115 kr/vecka (månadspris 499 kr)