Mat

Laga dubbelt

Här tipsar vi om recept som är perfekta att laga dubbelt av för att sedan frysa in som matlådor för ett senare tillfälle

När du väl har bestämt dig för att tillbringa lite tid i köket, gör det värt mödan. Laga för fyra, ät för en och frys in tre portioner för senare tillfällen.

Innan du sätter igång

  • Införskaffa bra matlådor som är lagom för en portion. 
  • Sätt en etikett på matlådan med rättens namn, SmartPointsvärde och datum.
  • Lägg maten i frysen först när den är rumstempererad.
Våra bästa recept när du ska laga dubbelt

En riktigt god paj med grönkål, västerbottenost och valnötter. Paj är perfekt att frysa in och ger bra matlådor. Komplettera gärna pajen med en sallad när du ska äta.

En god och värmande buljongbaserad köttsoppa med mycket paprika- och vitlök! Ät som den är, eller med en klick gräddfil och en skiva nybakat bröd. Mustiga grytor och soppor blir oftast godare av att få stå till sig ett dygn. Gör en stor sats och frys in i lagom portioner.

Även lasagne är utmärkt för matlådan så när du väl tar dig tiden är det lika bra att göra en stor sats. Här är en underbar variant på lasagne med kyckling, zucchini, vitlök, soltorkade tomater och basilika. Såsen domineras av härlig ajvar relish.

Linser har aldrig smakat så gott som i denna rätt! Härliga smaker av kokos, tomat och äpple, med sting av chili och ingefära, mums!

En snabblagad pastarätt som funkar lika bra till vardags som till fest. Denna valnötspesto måste provas!