Rapport - Synen på hälsa | WW ViktVäktarna

Hälsorapport 2019

För dig som arbetar med, har ett intresse för eller behov av att förkovra dig i svenskarnas olika förutsättningar för en hälsosam livsstil.

Idag är varannan svensk fet eller överviktig

  • Vad är det som får oss att äta mer än vi behöver?
  • Varför funkar inte våra försök att gå ner i vikt?
  • Hur ser vi på vår egen hälsa idag – och vad tror vi skulle göra störst skillnad för att må bättre?

VAD?

Vi har låtit TNS Sifo kartlägga svenskarnas behov, attityder, vanor och önskemål när det gäller mat och träning. Syftet är att skapa ökad förståelse för våra olikheter så att fler kan inspireras till en sund och hållbar livsstil. Rapporten behandlar fyra ämnen: hälsa, vikt, mat och träning och hållbar livsstil.

FÖR VEM?

Rapporten vänder sig till media, privatpersoner, dietister, personliga tränare, HR-ansvariga, hälsochefer och andra som har ett intresse eller behov av att förstå eller förkovra sig i olika förutsättningar för en hälsosam livsstil.

HUR?

Rapporten baseras på en undersökning genomförd i Kantar Sifos webbpanel under perioden 2–4 oktober 2019. Totalt intervjuades 1022 personer i åldern 16–79 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Sifos webbpanel.

MER INFORMATION?

För frågor kring rapporten, vänligen kontakta
Karin Nileskog, kost- och utbildningsansvarig på ViktVäktarna
karin.nileskog@viktvaktarna.se

Intresserad av att veta mer?

Vill du veta mer om hur du som privatperson, företag eller hälsospecialist kan ta hjälp av ViktVäktarna? Nya programmet mittWW, är anpassat till medlemmens individuella livsstil vilket gör det lättare än någonsin att landa i hälsosamma, hållbara vanor.

Företag