INGREDIENSER:
2 ägg
1 baguette à 10 cm
3 tsk senap
3 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
80 g bacon
2 msk lättmajonnäs 32%
1 msk pressad citron
4 ansjovisfiléer
romansallad
4 msk riven parmesan
GÖR SÅ HÄR:
Hårdkoka äggen, spola dem i kallt vatten. Skala och skär dem i klyftor. Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Skiva baguetten tunt. Blanda senap, 1 tsk olja och pressad vitlök i en skål. Pensla det på båda sidor av brödet och lägg på plåten. Tillaga i ugn tills de är gyllenbruna och krispiga, ca 10 min. Vänd dem en gång under tiden. Bryn kycklingen i resterande olja ca 2 min per sida och lägg över dem i en ugnsform. Stek klart i ugnen i ca 10 min tills de är genomstekta. Låt kycklingen vila i 5 min innan den skivas tunt. Knaperstek baconet, låt det rinna av på hushållspapper. Blanda majonnäs, citronsaft och hälften av ansjovisfiléerna till en dressing. Blanda sallad, ägg, resterande ansjovis, kyckling och bacon i en skål. Blanda varsamt ner dressingen. Krydda med nymalen svartpeppar och parmesan. Toppa med senapscrostinin.