Recept

Grönkålsgratäng

4 SmartPoints

Portioner: 4 Förberedelsetid:  10 min Tillagningstid:  30 min Svårighetsgrad: Lätt

En välsmakande gratäng med grönkål. Passar utmärkt som ett grönt tillbehör på julbordet.

Ingredienser
  • 500 g Grönkål   
  • 1 st Purjolök   
  • 1 klyfta(or) Vitlök   
  • 1 krm Chilipeppar   
  • 1 msk Margarin flytande 80%   
  • 3 st Ägg   
  • 1 dl Lättmjölk 0,5%   
  • 4 msk Ost riven 17%   
  • 1 tsk Salt   
  • 1 krm Peppar                                                                                                   
Grönkålsgratäng ViktVäktarna

Instruktioner
Tag bort grova stjälkar och tvätta grönkålen. Koka den någon minut i lättsaltat vatten, låt rinna av ordentligt. Hacka den grovt. Skär purjolök och vitlök i fina skivor. Fräs i flytande margarin, smaksätt med chilipeppar. Blanda ner grönkålen. Låt svalna. Vispa upp ägg, mjölk, salt och peppar. Blanda äggsmet och grönkålsröra. Rör ner osten. Häll grönkålssmeten i en smord form. Sätt in i ugn 200°, 20 minuter.