Camilla, -40 kg

"Jag ville orka vara en glad mamma som säger ja ibland!"
Publicerad 9 maj 2019

Camilla, - 40 kg

När Camilla ställde sig på ViktVäktar-vågen den där dagen i april 2017 så var det med stor vånda och ångest.

- Att det var illa, det visste jag. Men nu var det verkligen på riktigt. Fakta! Siffrorna liksom lyste mot mig och där och då bestämde jag mig för att satsa allt! Jag var redo att hitta mig själv igen, bli piggare och vara en förebild för mina barn.

Vågar visa vem hon är nu

Redan i tidig skolålder blev Camilla medveten om sina extrakilon, även om hon lyckligtvis aldrig blev retad för det. Detta är andra vändan med ViktVäktarna® för Camilla, och det var först den här gången som hon greps av insikten.

- Från början handlade det så klart mycket om att bli av med kilon. Men efter en workshop där vi pratade om beteende, varför vi gör saker, vem jag är och vad jag vill så växlade mitt fokus över till det mentala. Det blev betydligt mer av en inre resa.

Camilla berättar vidare om hur hon började våga ta tag i saker, och insåg hur dum hon varit mot sig själv.

- Jag har tidigare satt upp en massa hinder för mig själv och trott att en tjock människa inte är värd att lyssnas på. Men idag är jag både tuffare och modigare! Och inte minst - piggare och gladare!

Camilla, nu och då
Medlemmar-Camilla
Medlemmar-Camilla
Medlemmar-Camilla
Medlemmar-Camilla

Vi är många i samma sits!

Den stora skillnaden i Camillas vardag nu jämfört med innan ViktVäktarna är att hon alltid har matlådor med sig till jobbet, äter mer grönsaker och oftare tar promenader.

- Jag hade verkligen svårt för grönsaker innan, i synnerhet broccoli. Men till och med det kan jag äta nu! Jag tillagar ofta grönsakerna i ugnen eftersom jag inte gillar dem råa.

Det bästa med ViktVäktarna för Camillas del har varit att få den konkreta hjälpen och stödet från andra.

- Jag behövde inte tänka ut eller skapa något själv, utan egentligen bara “åka med”! Men att gå på workshops var för min egen del förutsättningen för att klara av det. Vi är så många där i samma sits. Du får prata om allt som kan kännas dumt annars och ställa alla konstiga frågor du kan komma på. Nu när jag är guldmedlem går jag inte dit varje vecka, men när jag är där så känner jag att jag faktiskt är en förebild och bevis för andra att det funkar!

I takt med att kilona rasade upptäckte Camilla att det plötsligt blev kul att handla kläder.

- Jag behövde ju hitta något nytt att belöna eller trösta mig med istället för fika, glass eller mat. Det var en underbar känsla att hitta en bikini eller klänning som satt perfekt!