Christel -30 kg

"Mina söner har mycket spring i benen och det är viktigt för mig att orka hänga med i deras tempo. De inspirerar mig till att hitta nya, hälsosamma vanor."
Publicerad 24 augusti 2022

Under en bilresa till Åre började Christel och hennes sambo prata om att de skulle vilja gå ner i vikt. De har två små barn och kände båda att orken inte riktigt fanns där. Christel hade tidigare provat andra metoder för viktnedgång, men inte hittat något som höll långsiktigt.

- Jag har följt ViktVäktarna® i sociala medier under flera år och vi bestämde oss för att prova. Min svärmor ville också gå med, så vi har alla tre inspirerat och peppat varandra sedan start.

Barnen är motivationen

För Christel var den stora motivationen att kunna springa och leka med sina barn.

- Mina söner har mycket spring i benen och det är viktigt för mig att orka hänga med i deras tempo. De inspirerar mig till att hitta nya, hälsosamma vanor.

Den stora förändringen har varit mängden mat hon äter, detta är något hon inte tänkt på så mycket förr utan mer måttat på känn. Hon jobbar på förskola och rör sig mycket varje dag så därför har vardagsmotionen alltid funnits där.

- En stor skillnad är att jag har börjat äta mer vegetariskt sedan jag gick med i ViktVäktarna. Jag äter mycket quorn nu och det är en helt ny värld med olika smaksättningar som öppnat sig för mig.

Tappade doft och smak

I början av 2021 fick Christel Covid och tappade smak och doft i 9 månader. När hon sedan fick tillbaka den smakade både läsk och godis annorlunda så idag äter hon bara en enstaka godisbitar och saknar inte sockret.

- Det var en jobbig tid att varken känna lukt eller smak men jag är glad att kroppen vande sig av med det som inte var bra för mig. Nu njuter jag av det jag äter med alla mina sinnen och uppskattar maten mer än tidigare.

Christel nu & då:
Christel gick ner 30 kg med ViktVäktarna och har nu hittat långsiktiga, hälsosamma vanor.

En stor utmaning var att vänja sig av med de vanor som hon haft tidigare, t.ex. att småäta men numera har Christel hittat flera hälsosamma rätter som blivit familjens nya favoriter.

- Jag har fått en del aha-upplevelser på vägen och insett att alla har sin egen resa. Det är inspirerande att läsa om andra medlemmar och deras resa på Community. Alla hittar sin väg och oftast är det inte spikrakt för någon.

Support hemifrån

När dalarna har varit ett faktum har Christel haft stor support hos sin svärmor. De har pratat, testat nya saker och tipsat varandra. Dessutom har hon sina stora motivatorer nära, barnen ger henne kraft och inspiration att fortsätta sin hälsoresa i sin egen takt.

- Både min sambo och svärmor har stöttat när jag behövt och nu har jag 5 kg kvar att gå ner. Det får ta den tiden det tar, jag stressar inte. Jag lyssnar in kroppen så den hinner ställa om. Långsiktighet är det bästa!

Orkar så mycket mer

Christel känner sig som en helt annan människa jämfört med för 2,5 år sedan och numera har hon både orken och lusten att springa och leka med barnen.

- Jag är så mycket gladare nu, och kan springa runt och busa med barnen i 20 minuter utan att behöva pausa och hämta andan, avslutar Christel.

🍲 Christels favoritrecept

Christel har tillsammans med sin familj provat flera av ViktVäktarnas recept. Ta en titt och inspireras av deras favoriter!

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.