Emma, -24 kg

-Med ViktVäktarna® kan jag ha den livsstil som jag trivs med.
Publicerad 11 december 2020

Emma har levt med övervikt hela sitt liv och funderade mycket på varför hon inte lyckades gå ner.

- Det hände liksom ingenting trots att jag tränade och tyckte att jag åt som man skulle. Jag tog aldrig om av maten till exempel. Till slut tänkte jag att jag kanske inte kan gå ner i vikt.

Men Emmas viktresa började egentligen med en julklapp till hennes man Mikael förra året.

- Han fick ett spinningkort av mig och skulle “ta tag i sitt liv”. Och i det ingick att på något vis också gå ned i vikt.

Emma fick syn på tv-reklamen och nämnde det för Mikael.

- Vi bestämde oss direkt för att gå med båda två samtidigt så vi kunde stötta varandra.

Den första och viktigaste insikten kom tidigt.

- Herregud vad fel jag har ätit, slog det mig. Det blev en riktig aha-upplevelse. Jag hade mer eller mindre alltid ätit två portioner istället för en. Det blev så tydligt när jag nu följde ViktVäktar-recepten och la upp portionerna på tallrikar.

Även det som åts mellan måltiderna fick synas i sömmarna.

- Det var smörgåsar med både ost och smör eller något annat som egentligen inte mättade så bra. Nu har jag ju lärt mig att tänka på det genom att alltid ha några kokta ägg tillgängliga eller göra en äggröra när suget slår till. Och blir jag hungrig när jag är i affären så tar jag en frukt eller proteinbar istället för en påse naturgodis, som var lätt hänt innan.

Emma, nu & då
Emma nu
Emma nu
Emma då
Emma då

Registrera maten är nyckeln

Emma berättar att god mat, och ett glas öl eller vin ibland, är en betydelsefull del av deras livsstil och ingenting de vill vara utan.

- Det är det som är det bästa med ViktVäktarna. Jag behöver inte ta bort något. Och det här med NollPointsmaten, det är helt fantastiskt att det funkar!

Att använda appen har inte varit något problem för Emma.

- Scannern i appen är oslagbar. I princip finns ju alla livsmedel inprogrammerade i den. Och att man registrerar allt är ju nyckeln till framgång tycker jag. Åtminstone tills man lär sig. Men har man levt osunt ett helt liv så tar det ju flera år att ändra till en ny och bättre rutin. Med appen blir det väldigt mycket enklare att få in det nya tänket.

Emma och Mikael har inte haft några problem att få med sig de båda döttrarna, Edith 11 och Ella 10, i de nya rutinerna. De har till och med börjat träna tillsammans alla fyra.

- Vi har ett utegym i närheten där vi kan springa och lyfta lite tillsammans. Det är perfekt nu när nästan alla aktiviteter är inställda.

Nyheter på matsedeln varje vecka

Så gott som all mat planerar och lagar Emma och Mikael utifrån ViktVäktarnas recept. Variationen av rätterna är större än någonsin.

- Vi har sagt hej då till korv stroganoff och de andra stående inslagen som gick på repeat förr om åren. Nu är det nya rätter varje vecka. Det finns så mycket fantastiskt god och mer varierad mat att välja på nu. Vi lagar allt från lasagne på kycklingfärs till laxtacos. Och laxburgare får vi inte glömma - de är bara så goda!

Edith och Ella äter också i princip allt som serveras.

- Ibland kanske de rynkar lite på näsan åt bönorna men framför allt så ser de med egna ögon att man äter frukt och grönt varje dag. Jag tror de tar det till sig i det långa loppet. Och, de får ju fortfarande äta lördagsgodis!

Nu är det roligt att handla kläder

En oväntad effekt av den nya livsstilen är intresset för kläder som väckts hos Emma.

- Vi har fått byta ut hela våra garderober! Innan ViktVäktarna hade jag mest kläder som skulle sitta bekvämt utan så mycket tanke på mode. Nu får jag hejda mig när jag kommer in i klädbutikerna. Och så glömmer jag ibland att jag inte kan ha XL längre! Inte L heller utan M. Ofattbart!

Efter semestern kände sig Mikael nöjd, och då hade han gått ner 34 kg. Någon målvikt har egentligen inte funnits, han har hittat en vikt som känns sund och har hållit den sedan dess. Emma har några hekto kvar men ser ljust på framtiden och sina möjligheter att behålla de sunda vanorna.

- Jag har ingen brådska, det får bli en vecka i taget. Det här är vår nya livsstil och det ska bara hålla. Och jag ser inga problem med det. Jag tycker det har varit enkelt, supersmidigt och roligt att göra detta. Att vi inte har börjat tidigare säger vi till varandra ibland.

Våra medlemskap

Vi ger dig verktygen du behöver för att skapa en hälsosam livsstil och nå dina mål.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.

/ Bas /

Bra om du vill: göra din hälsoresa på egen hand.
Du får: vår prisbelönta app som ger dig verktygen du behöver för att lyckas.

/ Premium /

Bra om du vill: få stöd och inspiration av en coach.
Du får: vår prisbelönta app, personlig kontakt och uppföljning, samt fysiska och livesända workshops med andra medlemmar.