Mor & dotter, -70 kg

Viktoria och hennes mamma Katarina har tillsammans gått ner otroliga 70 kg, läs om deras framgångskoncept!
Publicerad 17 maj 2019

Viktoria, -39 kg & Katarina, -31 kg

När Viktoria bestämde sig för att ta tag i sin vikt var mamma Katarina inte sen på att följa med. Det skulle visa sig vara ett framgångskoncept - att stötta och peppa varandra i med och motgång - idag är de båda Guldmedlemmar och mår bättre än någonsin.

-Det är lättare att göra det tillsammans, vi tipsar och stöttar varandra på resan, säger Viktoria.

-Viktoria inspirerar mig, det är en härlig resa som vi har gjort, säger Katarina.

Oväntat avbrott

Inom knappt ett års tid gick Viktoria ner 25 kg, och var i sitt livs form. Men då hände en olycka, något som skulle ta dem båda tillbaka till ruta ett.

-Jag tappade en tung vikt på tån och kunde inte träna på flera månader. Jag kom av mig med allt, säger Viktoria.

Avbrottet gjorde även att mamma Katarina kom av banan. Det tog tid innan de hittade tillbaka till de goda vanorna men sedan dess har det bara gått åt rätt håll, och inget ont som inte har något gott med sig.

-Det är nog bra att det har fått ta så lång tid, det tar tid att hitta sina nycklar, säger Viktoria.

Viktoria & Katarina, nu & då
Medlemmar-Viktoria & Katarina
Medlemmar-Viktoria & Katarina
Medlemmar-Viktoria & Katarina
Medlemmar-Viktoria & Katarina


Bättre vanor OCH stärkt relation

Tillsammans har de ändrat sina mat- och motionsvanor och motiverar varandra till att göra bra val i vardagen.

-På måndagskvällar tränar vi, köper sallad och går på workshop ihop, säger Viktoria.

-Vi pratar mat, lagar mat och tränar tillsammans. Det är verkligen roligt, säger Katarina.

I början av viktresan bodde Viktoria hemma men nu när hon flyttat hemifrån kan de istället tipsa varandra om goda recept.

-Nu har vi även börjat baka en del. Det bästa med ViktVäktarna® är att man kan äta allt och jag tycker det är viktigt att kunna njuta av en bit tårta ibland för att det ska bli en hållbar livsstil, säger Viktoria.

-Vi har kört med ViktVäktarnas matkasse länge, den förenklar min vardag. Ibland blir jag förvånad över hur god och fin mat vi kan äta en vanlig vardagskväll och jag brukar markera de recept som även passar en lördagskväll, säger Katarina.

Viktresan har även gjort att de har mer förståelse för varandra, istället för att komma med pekpinnar så uppmuntrar de varandra.

-Nu kan vi peppa varandra på rätt sätt, säger Viktoria.

-Jag brukar fråga ”är det värt det?” som en påminnelse, säger Katarina.

Fortsatt stöd

De ser båda på framtiden och att hålla vikten som en utmaning men fördelen är att de kan fortsätta peppa och stötta varandra och om någon faller dit igen så vet de hur de ska gå tillväga.

-För mig finns inget annat än ViktVäktarna. Att man kan äta allt och planera i förväg vid speciella tillfällen är det bästa, säger Katarina.

-Appen är ett fantastiskt verktyg, om jag är lite OFF så tar jag bara fram appen och ser resultat direkt, säger Viktoria.

Idag lever Viktoria och Katarina ett aktivt liv och väljer hellre att ta en promenad tillsammans än slänga sig i soffan.

-Mitt WHY har alltid varit att jag vill känna att jag orkar lite mer, och inte komma flåsande sist alltid. Nu har jag alltid krafter kvar och mår bra i både kropp och själ, säger Katarina.

-Jag vill verkligen att fler ska få känna det som jag gör. Jag har inspirerat många kompisar redan och mitt mål är att fler ska få må bra, säger Viktoria.