Foto av Skaldjurslasagne från WW ViktVäktarna

Skaldjurslasagne

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne kan varieras i det oändliga. Här är en variant med kräftstjärtar, räkor och bladspenat. Jättegott!

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Kräftstjärtar

170 g, 1 burk i lake

Skalade räkor

300 g

Vetemjöl

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Hummerfond

3 msk

Spenat, färsk

200 g

Lasagneplattor, färska

200 g

Sallad

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla purjon och fräs tillsammans med pressad vitlök i olja. Låt kräftstjärtarna och räkorna fräsa med ett par minuter.
  3. Strö på mjöl och späd med grädde och mjölk. Tillsätt fonden och sjud ihop till en sås. Vänd till sist ner spenaten så att den mjuknar. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela lite av såsen i botten på en smord ugnsform. Varva sedan lasagneplattor och sås, avsluta med sås. Ställ in mitt i ugnen i ca 30 minuter tills lasagnen fått fin färg. Servera med sallad.