Brunchen som ger superkrafter

Bjud hem några vänner på en härlig brunch! Här är inspirationen och de bästa knepen för en läcker men samtidigt Points-vänlig måltid.
Publicerad 24 januari 2017

Välkomna med en grön smoothie! Mixa en halv urgröpt avokado, en näve babyspenat, juicen av tre-fyra pressade apelsiner och ett urkärnat äpple. Häll upp i glas.

Omelett i ugnen. Lägg i fräst spenat innan gräddning och strö på smulad fetaost och solrosfrön vid servering.

Minismörrebröd med lax och färskost. Gärna på danskt rågbröd.

Miniälgfärsburgare med västerbottensost. Ta ut små rundlar från ett lite grövre rostbröd eller tunnbröd som hamburgerbröd. Soppa kan vara ett alternativ om du vill ha en mer vegetarisk touch på din brunch.

En stor härlig grönsallad med chèvre, granatäppelkärnor och valnötter. Chèvre utan kanter är smidig att fördela över en salladsbädd.

Fyll ett stort vackert fat med grönsaker som blomkål, broccoli, morötter, gurka och cocktailtomater. Servera mosad grönmögelost ihoprörd med turkisk yoghurt som dipp.

Ett fat med kallskuret blir uppskattat, gärna rökt skinka, mager lagrad ost och oliver. Bjud ett grovt surdegsbröd och fröknäcke till.

Gör en fruktsallad av ananas, mango, kiwi, päron och vindruvor. Fördela i glas och låt gästerna klicka på turkisk yoghurt, strö på granola och ringla över agavesirap.

Som dryck passar det, förutom kaffe och te, att servera smaksatt mineralvatten, eller Amé, som är ett elegant och hälsosamt alternativ till läsk och alkoholfri cider.

Skålar med mörka chokladbitar, nötter och torkad frukt blir pricken över i!