ViktVäktarna - Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

11
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk fransk Quiche Lorraine innehåller både bacon, vispgrädde och en massa ost. Här har vi en lite smartare variant på klassikern med smakrik rökt skinka, färskost och gruyère och dessutom har vi lagt till både purjolök och gräslök som gör den extra smakrik och god! Denna Quiche Lorraine vill ni inte missa!

Ingredienser

Ägg

1 st

Vetemjöl

200 g

Margarin 60%

80 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Rapsolja

2 tsk

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Vatten

1 dl

Skinka

75 g, tärnad rökt

Ägg

4 st

Färskost 11%

150 g

Fraiche 5%

½ dl

Mjölk 0,5%

½ dl

Gräslök

2 msk, hackad

Gruyère

1 dl, riven/rivet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg 1 ägg, mjöl och margarin i en skål och knåda ihop till en smidig deg. Tryck ut i en pajform sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  3. Skiva purjolök tunt.
  4. Värm olja i en panna och stek purjon tills den mjukat, smula i buljong och tillsätt vatten. Låt det koka in. Tillsätt skinka och låt den steka med en stund. Krydda med salt och peppar. Lägg över i det gräddade pajskalet.
  5. Vispa ihop 4 ägg, färskost, fraiche och mjölk. Vänd ner gräslök och gruyère och krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen i pajskalet och sätt in i ugnen tills den stelnat, ca 25 minuter. Låt svalna något innan servering.