Frukost att ta med!

Räcker inte tiden till att sitta ner och äta frukost i lugn och ro? Eller är du inte hungrig tidigt på morgonen? Då har vi dom perfekta frukosttipsen för dig, enkla att förbereda och enkla att ta med.
Publicerad 21 oktober 2019 | Uppdaterad 9 augusti 2022

Tänk att få äta en lugn avslappnad frukost varje morgon. Vilken dröm det hade varit att kolla på nyheterna, smutta på kaffet och att få njuta av varje tugga… Men hur ofta händer faktiskt det? Inte så ofta som du kanske hade önskat. Brist på tid kan vara orsaken till att många hoppar över frukosten helt.

Men att äta frukost kan hjälpa dig om du vill gå ner i vikt då frukost skapar en bra vana och en bra start på dagen. Om du äter frukost minskar även risken till att du överäter vid senare tillfälle under dagen.

Hur gör du då om tiden inte räcker till att sitta ner och äta en lugn frukost? Ta med dig den så kan du äta den när det passar dig. Många frukostar kan förberedas och tas med så kan du äta den på kontoret, i skolan, på bussen eller vart det passar dig.

Så låt oss börja laga frukost! Oavsett om du vill ha något sött eller salt kommer du förhoppningsvis hitta något som du gillar. Och när frukosten ser så god ut, varför skulle du vilja skippa den?

Grötigt är gott

Gillar du gröt men tiden räcker inte till att laga den på morgonen, förbered en kall variant dagen innan, lätt att ta med sig!

Krämigt värre

Gillar du krämig yoghurt? Då är dessa recept för dig! Lägg i en bägare och strössla över granola eller nötter när du är redo att äta.

Älskade mackor

Kan du inte va utan bröd på morgonen? Dessa bröd och mackor är lätta att göra och att ta med dig när du är på språng!

Fruktiga smoothies

Kanske är du en av dom som har svårt att äta på morgonen, då är en smoothie perfekt för dig. Häll upp i en take-away mugg så kan du lätt dricka på vägen.