Frukosten är serverad

6 tips för att göra frukosten lite enklare
Publicerad 19 augusti 2020

Även om det fortfarande råder oenighet om huruvida frukosten är dagens viktigaste måltid eller ej, så hade våra föräldrar en poäng kring dess betydelse. Det har visat sig att de som startar dagen med en välbalanserad frukost, enklare tar till sig andra hälsosamma vanor. Trots det hoppar många fortfarande över frukosten eller tar något snabbt på vägen. Allt för att få lite längre tid i sängen, mer tid till att få barnen redo för dagen eller någon av de miljoner andra saker som vi förväntas hinna med nu för tiden. Oavsett anledning till att frukosten skippas behöver vi komma till insikt om och acceptera att det alltid kommer att finnas en massa saker som vi behöver hinna med, det är ju så livet är. Det är just därför vi behöver vara kreativa och hitta sätt att få till en hälsosam och god frukost, något vi alla förtjänar.

3 snabba fakta

  • De som äter frukost väger ofta mindre. Det betyder inte att man går ner i vikt genom att äta frukost, men det finns ett samband mellan dessa två.
  • De som äter frukost är ofta också mer benägna att anamma andra hälsosamma vanor som t ex att motionera.
  • De som äter frukost regelbundet får i sig mer fibrer och kalcium i jämförelse med de som hoppar över frukosten.

Relaterad artikel:

Goda frukostar

Frukosttips

Att göra

Prova en eller två av dessa strategier för att göra frukosten lite enklare.

Laga i förväg

Gör en stor skål med fruktsallad som räcker ett par dagar. Förutom att det är gott innehåller det en massa nyttiga fibrer och antioxidanter.

Testa nytt

Inget fan av de klassiska mackorna, yoghurten och granolan till frukost? Testa att göra en matig shakshuka istället.

Laga mycket!

Koka ägg, gör en overnight oats eller quinoa dagen innan eller varför inte göra äggmuffins på söndagen som räcker under veckan? Det finns massor av frukostförslag i appen och om inte dessa räcker, sök på #frukost i vår community och ta del av andras favoriter.

Bry dig inte om tiden!

Det finns inget som säger att frukost måste ätas direkt på morgonen. Är du inte hungrig när du vaknar, ät din frukost när det passar i ditt schema.

Förbered dig

Ta fram det du ska använda till frukost kvällen innan, det påminner dig om vad du ska äta och sparar tid.

Ta med din frukost
Passar det inte dig att äta frukost hemma, finns det mängder med frukostar som passar utmärkt att förbereda och ta med. Overnight oats, en macka, eller kvarg med bär? Här hittar du tips på bra frukostar att ta med