Tjuvstarta julen med Novent

Är du en av dem som räknar dagarna för att få sätta upp stjärnor och ljusstakar till advent? Nu behöver du inte vänta till december, vi ger dig de bästa tipsen och recepten för Novent!
Publicerad 10 november 2022

Det är en mörk tid just nu och vi är många som kämpar med att hålla novembermörkret borta. Men med nya högtiden Novent startar förberedelserna inför julen redan i november. Och det bästa av allt är att det inte finns några måsten eller krav, du kan välja att göra det du tycker är allra mysigast.

Så, sätt igång och smyg in det härliga, precis när du vill!

✨ Plocka fram juldekorationer

En liten stjärna här, en grankvist där och kanske misteln kan kanske komma upp redan? Eller varför inte plocka in kottar och torka apelsiner och äpplen och gör en egen krans? Det vackraste pyntet finns utomhus och höjer garanterat myskänslan!

✨ Tänd Noventljusstaken

När vi firar Novent tänder vi ljuset längst till höger först. Tänd ljus varje söndag i november och när advent är här så möts fjärde Novent och första advent på ett och samma ljus längst till vänster.

✨ Boka in en Noventpicknick med någon du tycker om

Packa ner apelsiner, något varmt i en termos och en mjuk fårskinnspläd att sitta på och njut av lugnet och den mysiga tiden ni har framför er.

✨ Uppdatera spellistan

Vissa julsånger är väldigt juliga medan andra är mer stämningsfulla. Gör en ny spellista med dina favoriter att ta fram nästa år vid denna tiden!

✨ Tjuvstarta i köket

Bakning och matlagning är ofta de inslag som kan bli lite stressiga i december när så mycket annat ska göras. Börja redan nu med dina paradrätter och frys in så är du redo i december. Behöver du inspiration? Spana in våra härliga recept nedan!

Glad Novent 🕯️