Fyra tips på annorlunda träning i vardagen

Genom att kombinera motionen med andra vardagssysslor kan du faktiskt träna – utan att lägga tid på träningen!
Publicerad 4 september 2019

De senaste åren har en rad nya, alternativa motionsformer dykt upp och blivit allt mer populära eftersom de både ger motion och effektiviserar din vardag, samtidigt. Genom att kombinera motionen med andra vardagssysslor kan du faktiskt träna – utan att lägga tid på träningen!

1. Plogging – bra för både dig och miljön!

Är du mån om att leva en hållbar livsstil och värnar om naturen? Lockas du av att göra skillnad och få motion på köpet? Då är plogging – när man joggar och plockar skräp samtidigt - något för dig. PLOGGA grundades i Sverige 2016 och är idag en växande förening och folkrörelse. En video om ploggande svenskar cirkulerar på Facebook och har just nu setts över 21 miljoner gånger. En av de bästa sakerna med plogging är att du bara behöver träningskläder, löparskor och en påse till skräpet för att genomföra passet. Vill du göra det med andra i så kallade ”Plogg-event” kan du klicka in dig på föreningen Ploggas hemsida.

2. Walk and talk

Fysiskt aktiva möten, eller promenadmöten, har blivit alltmer populärt bland företag som vill stötta sina medarbetare till bättre hälsa. Många studier visar att en promenad – den enklaste formen av konditionsträning – på cirka 30 minuter om dagen leder till ökad god hälsa – dessutom får du träningen avklarad på arbetstid och behöver inte gå på gym varje dag efter jobbet. 

3. Netflix & Treadmill

Som rubriken antyder är tanken att du ska gå på ett löpband samtidigt som du ser på en serie, men som vi ser det krävs inga träningsredskap. Kombinera favoritserien med ditt eget träningsprogram på mattan – knäböj, armhävningar, magövningar – så får du både träning och underhållning i ett.

4. Träna med VR

Ett flertal spelkonsoler har tidigare använt sig av aktiva rörelsemoment i sina spel för att uppmuntra till träning och fitness, bland andra Nintendo Wii, Nintendo Switch och Xbox One. Nu har tekniken tagit ännu ett kliv och VR är inte längre en sci-fi dröm. Fler än 12 000 internationella fitness-klubbar har anammat tekniken och erbjuder virtuella träningspass som kan genomföras i vardagsrummet – ett bättre exempel på hur nytta kan kombineras med nöje går knappast att hitta!