Jonas är äntligen under 100 kg!

– Jag känner mig som en Top Model, det är fantastiskt. Dessutom mår jag så mycket bättre, säger han.
Publicerad 8 juni 2020

Stjärnstylisten Jonas Hallberg gick med i ViktVäktarna® för att skapa nya hälsosamma vanor och komma i form

Nu har han gått ner över 20 kilo och har nått ett av sina viktiga delmål: att komma under 100 kilo.

– Jag känner mig som en Top Model, det är fantastiskt. Dessutom mår jag så mycket bättre, säger han.

Stjärnstylisten Jonas Hallberg värvades som ambassadör för ViktVäktarna under slutet av 2019. Han hade under flera års tid levt med ohälsosamma vanor och övervikt som till slut lett till högt blodtryck och skyhöga kolesterol- och blodfettvärden. Så när han fick chansen att bli ambassadör för ViktVäktarna och samtidigt komma i form var det självklart att tacka ja.

Under våren har följarna kunnat hänga med i Jonas hälsoresa på hans Instagram-konto. En resa som nu, omkring sex månader senare, resulterat i över 12 kilo i viktnedgång. Dessutom pekar vågen på under 100 kilo, ett av Jonas delmål som han satt upp för sig själv.

– Mina värden är mycket bättre och jag känner sig piggare, fräschare och lite snyggare. Nu är det roligare att hoppa i poolen.

– Jag känner mig som en Top Model. De sista 15 åren har jag aldrig kommit under 99,9 kilo men nu är jag äntligen där. Jag känner mig så smärt och snygg.

För Jonas har det varit en prövning att hålla sina hälsosamma rutiner och försöka få till träningen eftersom han bor i Mexiko som har haft lockdown på grund av Corona-viruset.

– Corona-tiden har varit svår. Jag har suttit i lockdown i 2,5 månader och har inte kunnat röra mig utomhus som tidigare. Men jag tycker det känns extra angeläget att ta hand om sig i corona-tider. Kraftig övervikt är en riskfaktor, säger han. 

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Jag går upp vid klockan 06 på morgonen och kokar kaffe som jag dricker med lite mini-mjölk och sötningsmedel i. Vid klockan 08 är jag nere vid poolen och simmar 40 längder varje morgon. Sedan käkar jag frukost vilket ofta blir tre kokta ägg, kaffe och lite frukt och bär med mjölk. Blir det inte kokta ägg så äter jag scrambled eggs med tomat, lök och jalapeños. Efter det tittar jag på Netflix och till lunch blir det en sallad eller en grillad laxbit och kanske ett glas vin vid poolen. Varje dag promenerar jag med hundarna vid området.

Nu de senaste veckorna har Jonas även börjat gå fram och tillbaka till en butik som ligger 25 minuter från hans bostad. 

– Vi får bara gå till affären och apoteket, men planen är att de ska öppna stränderna nu i juni.

Till sin hjälp har Jonas ViktVäktarnas app där han registrerar allt han äter.

–  Appen är allt, den är A och O. Jag är noga och försöker registrera varje dag, säger han.

Dessutom är Jonas aktiv i ViktVäktarnas Community där han lägger upp filmer och både inspirerar och inspireras av andra.

–    Det är så himla peppande och kul att se vad andra lagar för mat. Har man appen så har man tillgång till ViktVäktarnas Community och behöver man lite extra inspiration är det alltid bra att gå in där. 

Jonas resa är inte slut, utan han fortsätter med sin nya livsstil och tar hjälp av ViktVäktarna.

– Min plan är att jag ska väga kring 92 till 93 kilo i höst. Då har jag gått ner 20 kilo på ungefär 10 månader. Det känns som en hälsosam kurva. Efter att ha nått 92-93 kilo vore det en dröm att kunna komma under 90 kilo. Vill man komma i form är ViktVäktarna det bästa. Det som är så bra med metoden är att du verkligen kan äta allt.