Aloo gobi
6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En grym tolkning av en klassiker som kan se ut på många olika sätt i ursprungslandet Indien. Originalet är i regel dock inte såsig, men här får grönsakerna puttra i tomater och kokosmjölk. Det ger en fin krämighet till hela rätten – och visst gillar vi sås? Ät grytan som den är eller tillsammans med naanbröd.
Ingredienser
Blomkål
700 g
Potatis
400 g
Rapsolja
1½ msk
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
1 klyfta(or)
Ingefära
1 msk
Garam masala, utan socker
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Gurkmeja
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Kokosmjölk, lätt
2½ dl
Haricots verts
180 g
Gröna ärter
2 dl
Cocktailtomater
250 g
Koriander
1 knippe(n)