ViktVäktarna - Aloo gobi

Aloo gobi

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En grym tolkning av en klassiker som kan se ut på många olika sätt i ursprungslandet Indien. Originalet är i regel dock inte såsig, men här får grönsakerna puttra i tomater och kokosmjölk. Det ger en fin krämighet till hela rätten – och visst gillar vi sås? Ät grytan som den är eller tillsammans med naanbröd.

Ingredienser

Blomkål

700 g

Potatis

400 g

Rapsolja

1½ msk

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

1 msk

Garam masala, utan socker

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Chili flakes

1 krm

Krossade tomater

1 förp

Kokosmjölk, lätt

2½ dl

Haricots verts

180 g

Gröna ärter

2 dl

Cocktailtomater

250 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela blomkål i grova bitar. Skala och dela potatisen i ca 2 cm-stora bitar. Lägg i en påse tillsammans med ½ msk av oljan och lite salt. Blanda runt ordentligt och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är mjuka, ca 20 minuter.
  3. Hacka lök och vitlök.
  4. Värm resterande olja i en gryta och fräs lök några minuter. Blanda ner vitlök, ingefära, garam masala, spiskummin, gurkmeja och chili flakes och låt steka med hastigt. Lägg ner blomkål, potatis och krossade tomater och låt sjuda en stund. Häll på kokosmjölk och låt sjuda utan att koka, 5-10 minuter. Smaka av med lite salt.
  5. Blanchera haricots verts och ärter.
  6. Servera grytan med haricots verts, ärter, tomater och koriander.

Anteckning

Gillar du riktigt kryddig indisk mat så är det bara att bättra på smaken med exempelvis färsk chili och mer spiskummin.