Foto av Amirs bearnaisesås från WW ViktVäktarna

Amirs bearnaisesås

5
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Äntligen! En bearnaisesås som smakar bearnaisesås, men som saknar smör. Kan ni fatta det? Det är givetvis vår favorit Amir, mästerkocken, som knäckt koden, och vi jublar - för denna är god!

Ingredienser

Schalottenlök

1 st

Persilja

1 knippe(n), kruspersilja

Dragon

1 kruka(or)

Rödvinsvinäger

3 msk

Vatten

2 msk

Vitpeppar

4 korn

Äggula

6 st

Crème fraiche, lätt 15%

1 dl

Cayennepeppar

1 krm

Citron

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Hacka lök. Plocka bladen från persiljan och dragonen och finhacka.
  2. Lägg dragonstjälkarna och persiljestjälkarna i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten och pepparkorn.
  3. Koka upp och låt puttra tills hälften av vätskan försvunnit. Sila vätskan och lägg tillbaka i kastrullen.
  4. Sänk värmen till väldigt låg, lägg i äggulorna och vispa upp ett krämigt skum. Detta sker ungefär när äggen är 65°. Vispa hela tiden och var försiktig så att äggen inte koagulerar.
  5. Blanda ner crème fraiche, finhackade örterna och smaka av med salt, cayenne och pressad citron.
  6. Servera på en gång.