Foto av Asiatisk ceviche från WW ViktVäktarna

Asiatisk ceviche

4
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En underbar blandning av latinamerika och asien! Denna cevichen är en härlig och somrig rätt som för tankarna till ett varmt land och semester.

Ingredienser

Tonfisk

200 g, färsk

Mango

½ st, mogen

Avokado

1 liten(t)/små, mogen

Salladslök

2 st

Koriander

1 knippe(n)

Ingefära

1 tsk, färskriven

Skalade räkor

100 g

Lime

1 st

Sesamolja

1 tsk

Japansk soja

2 tsk, japansk

Gemsallad

2 huvud(en)

Instruktioner

  1. Tärna tonfisk, skär mango och avokado i små tärningar, finhacka salladslök och koriander och riv ingefära.
  2. Lägg tonfisk, räkor, mango, avokado, vårlök, koriander och ingefära i en skål. Tillsätt pressad lime, sesamolja och soja och rör runt försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera i salladsbåtar.

Anteckning

Vill du ha rätten lite matigare kan du servera den i ett tortillabröd, eller gör en nudelsallad med glasnudlar.