Foto av Asiatisk köttsoppa från WW ViktVäktarna

Asiatisk köttsoppa

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det finns en uppsjö av mer eller mindre goda köttsoppsrecept, men detta slår de flesta! Fräscha smaker som ingefära och koriander och krispiga grönsaker gör den till en riktig favorit.

Ingredienser

Vatten

1½ liter

Köttbuljongtärning

3 st

Ingefära

2 tsk, färskriven

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Innanlår, nöt

400 g

Edamamebönor

100 g

Broccoli

1 stånd

Glasnudlar, okokta

125 g

Paprika

1 st

Sugar snaps

100 g

Salladslök

5 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärning. Rör i ingefära och chili. Skiva köttet och lägg i. Låt puttra i ca 10 minuter.
  2. Lägg i edamame, broccoli och glasnudlar och låt dra tills de är mjuka.
  3. Strimla paprika, sugar snaps och salladslök och lägg ner i soppan.
  4. Toppa med koriander och servera direkt så att grönsakerna behåller lite krispighet.

Anteckning

Det är väldigt gott att strö över lite rostad lök.