ViktVäktarna - Asiatisk nudelsallad med räkor och sparrisbroccoli

Asiatisk nudelsallad med räkor och sparrisbroccoli

9
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En smarrig asiatisk räksallad med svarta nudlar, koriander, salladslök och sparrisbroccoli. Dressad med en sesam- och limedressing. Enkelt, gott och snabbt.

Ingredienser

Rårisnudlar svarta, okokta

250 g

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Salladslök

2 st

Sesamolja

1 msk

Japansk soja

2 msk, japansk

Lime

2 st

Ingefära

1 tsk, färsk, riven

Koriander

1 knippe(n)

Skalade räkor

300 g

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj sedan i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Koka sparrisbroccoli al dente i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Hacka salladslök.
  4. Blanda ihop sesamolja, soja, pressad limesaft och riven ingefära. Ringla dressingen över nudlarna och blanda runt.
  5. Lägg upp nudlarna i skålar och lägg på broccoli, koriander, salladslök och räkor.

Anteckning

Hittar du inte svarta risnudlar går det givetvis bra med vanliga vita också.