Foto av Asiatisk tofugryta från WW ViktVäktarna

Asiatisk tofugryta

8
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vegetarisk wok i härliga färger som smakar gott och gör gott för både hälsan och miljön.

Ingredienser

Salladskål

1 st, liten

Paprika

3 st, röd

Salladslök

2 st

Tofu, fast

250 g

Ingefära

1 bit(ar)

Vitlök

1 klyfta(or)

Japansk soja

5 msk

Citrongräs

¼ msk, torkat

Cashewnötter

10 st

Risnudlar okokta

200 g

Rapsolja

1 msk

Paprikapulver

½ tsk

Tomatpuré

1 msk

Curry

1 tsk

Instruktioner

  1. Dela salladskålen och ta bort stammen. Kärna ur paprikan. Strimla salladskål och paprika. Skiva salladslöken tunt. Låt tofun rinna av och dela den i kuber. Finhacka ingefäran och pressa vitlöken. Blanda samman soja, citrongräs, ingefära och vitlök, låt tofun marinera i det ca 10 minuter. Rosta nötterna i en fettsnål stekpanna ca 2 minuter. Koka nudlarna. Ta upp tofun ur marinaden och låt den rinna av. Spara marinaden. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs tofun ca 3 minuter. Tillsätt salladskål, paprika och salladslök och låt det puttra under lock ca 2 minuter. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Blanda resterande marinad med tomatpuré och curry. Servera tofugrytan med nudlar och marinaden.