Foto av Baconlindade kycklingfiléer med paprikasås från WW ViktVäktarna

Baconlindade kycklingfiléer med paprikasås

4
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Baconlindade kycklingfiléer är en riktig festfavorit som uppskattas av folk i alla åldrar. Den smakrika såsen görs på rostad paprika och blir fluffigt krämig utan minsta redning. Så smart!

Ingredienser

Paprika

3 st, gula

Pumpa (vintersquash)

1 kg

Olivolja

1 msk

Schalottenlök

1 st

Olivolja

1 tsk

Kycklingfond

1 msk

Vatten

3 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Kinesisk soja

tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Kalkonbacon

100 g

Olivolja

1 tsk

Persilja

½ dl, hackad

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skinnsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de svartnar, ca 25-30 minuter. Skölj i kallt vatten och dra loss skalet. Sänk värmen till 200°.
  3. Kärna ur och klyfta pumpa. Dela ev. klyftorna en gång så du får lite kortare bitar. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med 1 msk olja och strö på lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
  4. Hacka lök.
  5. Värm 1 tsk olja i en kastrull och fräs löken några minuter. Lägg i paprikor, fond, vatten och matlagningsbas. Låt koka upp och mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och några stänk soja.
  6. Dela kycklingfiléerna i samma antal som du har baconskivor. Linda baconskivor runt varje bit. Fäst med tandpetare och bryn runtom i 1 tsk olja. Sänk värmen och låt steka långsamt under lock.
  7. Häll såsen över kycklingen i stekpannan. Strö över hackad persilja och servera med pumpa och sallad.