Foto av Basilikakryddad torsk från WW ViktVäktarna

Basilikakryddad torsk

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Fisk i paket är en riktig höjdare! Koncentrerade smaker och en perfekt tillagade fiskbitar. Testa också gärna med dina egna favoritsmaker.

Ingredienser

Potatis

400 g

Torsk

300 g, 2 bitar

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

6 st

Basilika

3 msk, färsk

Olivolja

2 tsk

Matlagningsyoghurt 8%

4 msk

Sweet chilisås

1 msk

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra fiskfiléerna lätt. Lägg dem på var sitt smörgåspapper. Riv några basilikablad (ca 2 msk) över varje filé. Skiva squashen i halvmånar, ganska tunt. Stek den nästan mjuk i olja i stekpanna och salta. Halvera tomaterna. Lägg squash och tomathalvor på fisken. Vik ihop papperet till ett paket med skarven på ovansidan. Lägg paketen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen ca 15 min. Rör under tiden ihop yoghurt, chilisås och 1 msk hackad basilika. Smaka av med salt. Lägg upp ett torskpaket på varje tallrik. Servera med potatis och basilikasåsen.