Foto av Biff med bambuskott från WW ViktVäktarna

Biff med bambuskott

13
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En hemmalagad variant av den klassiska Kina Restaurang-rätten. Njut!

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

375 g

Ris, okokt

3½ dl

Bambuskott

225 g

Broccoli

1 stånd

Purjolök

1 bit(ar), ca 10 cm

Morot

1 st

Rapsolja

2 tsk

Sesamolja

2 tsk

Japansk soja

3 msk, kinesisk

Hoisinsås

8 msk

Vitlök

4 klyfta(or), 2 msk finhackad

Ingefära

1 msk, färsk finhackad

Chilipeppar

½ st, röd/röda, 1-3 tsk finhackad

Instruktioner

  1. Skär köttet i strimlor. Blanda samman soja, hoisin, vitlök, ingefära och chili till en marinad. Lägg i köttet och låt det marineras ca 30 minuter. Koka riset. Låt köttet rinna av i en sil och spara marinaden. Hetta upp 1 tsk olja, stek köttet i ca 3-4 minuter, tag ur pannan och ställ åt sidan. Hetta upp 1 tsk olja och stek grönsakerna några minuter, tillsätt sedan kött och marinad. Smaka av med semsamolja, salt och peppar. Låt alltsammans koka ihop någon minut och servera med ris.