Foto av Bombay kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Bombay kycklinggryta

5
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklinggryta med inspiration från Indien! Zucchini, champinjoner och tomater utgör en god bas för denna gryta med smak av kummin, vitlök och tabasco.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

400 g

Potatis

600 g, fast sort

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Champinjoner

100 g, färska

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Kummin

1 tsk

Curry

1 msk

Tabasco

3 droppe(ar), 1-3 droppar

Krossade tomater

1 förp

Kycklingfond

1 msk

Vatten

1 dl

Citron

1 st, 2 msk saft

Banan

1 st

Kokosflingor torkade

2 msk

Yoghurt naturell 0,5%

4 msk

Instruktioner

  1. Strimla kyckling, potatis och zucchini, skiva champinjonerna och hacka lök och vitlök. Hetta upp margarinet i en kastrull, lägg i kyckling och grönsaker och låt det bryna tills det är gyllenbrunt. Tillsätt kryddorna, tomat, fond och vatten. Smaka av med salt och peppar. Låt det sjuda sakta under lock i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Smaka av med citron och kryddor, servera med skivad banan, rostad kokos, yoghurt och en god sallad.