ViktVäktarna - Bönbrownies med cheesecakeswirl

Bönbrownies med cheesecakeswirl

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Vad skulle kunna vara godare än en krämig brownie? Det skulle väl i så fall vara en krämig brownie med cheesecakeswirl! Våra favoritbrownies har nu fått sällskap av både hallon och en vit choklad- och cheesecakeswirl och vi är osäkra på om vi någonsin smakat något godare.

Ingredienser

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

2 st

Äggvita

1 st

Rapsolja

3 msk

Vaniljpulver

1 krm

Kakao

40 g

Socker

135 g

Bakpulver

1 tsk

Salt

¼ tsk

Choklad vit

30 g

Socker

20 g

Vaniljpulver

¼ tsk

Äggula

1 st

Färskost 11%

160 g

Hallon

16 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg sköljda och avrunna bönor i en mixer tillsammans med ägg, äggvita (spara gulan), olja och vaniljpulver. Kör till en slät puré.
  3. Blanda ihop kakao, socker, bakpulver och salt. Blanda ner i bönpurén.
  4. Smält den vita chokladen försiktigt i mikron (akta så att den inte bränns). Låt svalna något och blanda sedan ner socker, vaniljpulver, äggula och färskost.
  5. Lägg bakplåtspapper i en form (ca 15x24 cm) och häll över chokladsmeten. Klicka i cheesecakesmeten och använd en kniv för att dra runt smeten och skapa en marmorerad effekt. Halvera hallonen och tryck försiktigt i smeten.
  6. Sätt in i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Låt den kallna helt och skiva upp i 16 bitar.

Anteckning

Kakorna håller bra i kylen 3 dagar och upp till 4 månader i frysen.